About Us

Mirë se vini në faqen zyrtare të Math Kangaroo Contest – Kosovo!

“Asociacionit Kangourou Sans Frontières (AKSF)” është një organizatë ndërkombëtare që bashkon personalitete të shumta nga bota e matematikës, e që për qëllim kryesor e ka përhapjen dhe popullarizimin e matematikës tek çdo shtet anëtar i saj. Kështu, përmes testit “Kangaroo”, i cili zhvillohet në të njëjtën ditë në të gjitha vendet pjesëmarrëse, AKSF ka arritur mjaft mirë ta përmbush qëllimin kryesor të saj. Për më shumë, qëllimi AKSF përmes testit “Kangaroo” është që t’i motivojë sa më shumë nxënësit për ta studiuar matematikën, dhe për të plotësuar veprimtari të tjera, siç janë olimpiadat e ndryshme të matematikës. Në Kosovë organizimi i testit “Kangaroo” është përgjegjësi e Institutit ATOMI.

Për informata më të hollësishme, ju sugjerojmë ta vizotoni faqen zyrtare të “Asociacionit Kangourou Sans Frontières (AKSF)” – www.aksf.org.